FAQ Trouwfilm

Als jullie een trouwfilm laten maken, roept dat vragen op. Wanneer kunnen we de film verwachten en welke muziek komt er in de film? Dat soort vragen. Alle veelgestelde vragen heb ik gebundeld in een handig overzicht. Mochten jullie hierna toch nog vragen hebben? Neem dan contact met me op.

Wat zit er allemaal in het ‘instap pakket’?

Bij dit pakket krijgen jullie waar voor je geld. Ik kom 8 uur filmen en jullie krijgen een cinematic film van ongeveer 5 minuten gemonteerd op jullie lievelingsnummer. In deze film zitten alle hoogtepunten van de dag inclusief het Ja-woord. Ook krijgen jullie een aparte edit van de speeches en alle ruwe beelden zodat jullie alles nog eens rustig kunnen herbeleven. De film krijgen jullie aangeleverd op een unieke luxe 8Gb usb stick.

Wat zit er allemaal in het ‘standaard pakket’?

Dit is het meest gekozen pakket. Ik kom 10 uur filmen en jullie krijgen een schitterende cinematic film van ongeveer 5 a 8 minuten. Ook krijgen jullie een aparte edit van alle speeches en alle ruwe beelden zodat je alles nog eens rustig kunt herbeleven. De film wordt gemonteerd op jullie lievelingsnummer(s). Jullie krijgen de trouwfilm aangeleverd op een unieke luxe 8Gb usb stick.

Wat zit er allemaal in het ‘compleet pakket’?

Wil je écht geen moment missen? Kies dan voor het ‘compleet pakket’. Ik kom 12 uur filmen en jullie krijgen maar liefst twee versies van de trouwfilm. Een cinematic clip (zoals in het ‘instap pakket’) en een versie van ongeveer 15 minuten met daarin meer stukjes van de ceremonie(s) en speeches. Allemaal gemonteerd op muziek naar keuze. Deze twee versies krijgen jullie digitaal aangeleverd op een unieke luxe 8Gb usb stick.

Wat zit er allemaal in het ‘drone pakket’?

Dit pakket maakt jullie trouwfilm helemaal af. Door het toevoegen van Droneshots springt jullie trouwfilm er echt uit! Alles ziet er zo bijzonder uit vanuit de lucht! Een ware toevoeging. Kiezen jullie dit pakket erbij, dan verwerk ik Droneshots van de trouw- en/of feestlocatie in jullie film. Ik kan alleen vliegen als de locatie en het weer het toe laat.

Als de film af is, kunnen we ’m dan snel zien?

Jazeker! Jullie krijgen een aparte pagina op mijn website met daarop de trouwfilm. Deze link kun je gemakkelijk naar al je vrienden en familie doorsturen. Uiteraard krijgen jullie ook de Full HD films aangeleverd op een unieke luxe 8GbUSB stick.

Krijgen we ook het ruwe beeldmateriaal?

Jullie krijgen al het ruwe materiaal, mits jullie er geen eigen edit van maken met mijn naam eronder 😉 Leuk om nog eens op je gemak terug te kijken! Let wel, het ruwe beeld ziet er niet zo mooi uit als de uiteindelijke film. Alle shots in de film zijn namelijk gestabiliseerd en kleur gecorrigeerd. Het ruwe materiaal heeft dat niet.

Welke muziek komt er in de trouwfilm?

Ik vraag jullie een lijstje aan te leveren met daarop ongeveer 5 nummers die jullie leuk vinden. Deze nummers moeten variëren van langzaam tot up-tempo. Ik monteer de muziek onder jullie trouwfilm. Geef ook aan wat jullie lievelingsnummer is, die gebruik ik voor de korte versie. Muziek is zo bepalend voor de sfeer van jullie film. Denk daarom goed na welk nummer jullie onder de korte versie willen hebben. Hebben jullie zelf geen inspiratie? Geen probleem. Dan stuur ik jullie mijn Spotify playlist met trouwmuziek!

> Lees mijn blogpost over muziek voor jullie Trouwfilm

Hoe zit het met de reiskosten?

Geen gedoe met reiskosten. Zowel de reiskosten als de parkeerkosten binnen Nederland neem ik geheel voor mijn rekening. Ik kom altijd met de auto. Omdat ik niet van het openbaar vervoer afhankelijk wil zijn, en ik behoorlijk wat dure apparatuur meeneem.

Waar film je mee?

Ik film jullie bruiloft met een professionele cinema camera van Sony en diverse professionele objectieven. Voor elke situatie een andere lens. Hierdoor krijg je dat magische scherpte/diepte effect. Als backup camera gebruik ik mijn digitale spiegel reflex van Canon. Uiteraard met verschillende lichtsterke objectieven. Ook maak ik gebruik van draadloze microfoons, zodat de setnoise en de speeches goed vastgelegd worden. Ik investeer continu in mijn apparatuur om jullie een zo mooi mogelijk eindresultaat te leveren. Mijn laatste investering is drone nummer 1…2….3? Ik ben de tel kwijt 🙂 waarmee ik unieke luchtshots maak (mits het weer en de locatie het toe laat).

Ik ben een soort van helse bruid, wil je nog steeds met me werken?

Uhhhh nee. Maar even serieus: nee. Om goede trouwfilms te maken moet ik plezier hebben in mijn werk. En als je kwaad, gestrest en gewelddadig bent op de dag van de bruiloft, zie je dat zeker terug in de film. En dat kan ik niet bewerken in de montage.

Met wie werk je samen?

Ik heb geen assistente of een tweede cameraman, ik film jullie bruiloft alleen. Op die manier houd ik voor jullie ook de kosten binnen de perken.

Een videograaf op mijn bruiloft, wordt dat niet te druk?

Ik kan voorstellen dat jullie dat denken. Stel je hebt al twee fotografen, wordt een videograaf erbij dan niet te druk? Het antwoord is nee. Ik probeer altijd zo onzichtbaar mogelijk te werk te gaan. Ik zal bijvoorbeeld nooit heen en weer lopen tijdens jullie ceremonie en zal altijd rekening houden met jullie en de gasten. Daarbij komt ook dat mijn camera niet mega-groot is. Jullie zullen zeker geen last van me hebben en alleen maar blij zijn dat jullie me hebben geboekt 😉

Kunnen we onderhandelen over de prijs?

Ik ben er van overtuigd dat mijn prijzen vriendelijk zijn, vooral als je ze afzet tegen de kwaliteit die ik lever. Zoek op het internet maar eens naar mijn concurrenten en je zult zien wat ik bedoel. Bekijk ook mijn reviews en lees hoe mensen de samenwerking vonden. Dit alles bij elkaar opgeteld is mijn antwoord: nee, ik onderhandel niet over de prijs. Nou ok, als je een meerdaagse bruiloft hebt en ik ben in een gulle bui, weet ik zeker dat we er wel uit komen.

Waarom bied je geen DVD’s aan?

DVD’s spelen geen Full HD. Ik film in Full HD. Ik wil niet dat jullie bij het kijken van de film denken: ‘wat is dit voor ouderwetse videoband?’ Daarom lever ik jullie trouwfilm digitaal aan in een formaat dat jullie op je moderne Smart tv’s kunnen afspelen. Maar als jullie echt heeeel graag een DVD willen, kan ik dat natuurlijk regelen.

Is de USB stick ook bij de prijs inbegrepen?

Ik lever de films digitaal aan op een unieke luxe 8Gb USB stick. Deze is inderdaad in de prijs inbegrepen.

Hoe lang duurt het voordat we de film krijgen?

Ik kan me voorstellen dat jullie heeeeel nieuwsgierig zijn naar de cinematic clip of film van jullie bruiloft. Ik doe er alles aan om deze zo snel mogelijk op te leveren. Maar ik wil niets afraffelen. Jullie bruiloft is uniek en moet alle aandacht krijgen die het verdient. Het monteren van de film is geen kwestie van een paar dagen achter elkaar monteren. Zo werkt het niet. Als mijn creativiteit het hoogst is ga ik aan de slag met jullie film. Dan laat ik het weer een paar dagen rusten en herhaalt dit proces zich. Het resultaat: een trouwfilm om trots op te zijn! Gemiddeld heb ik jullie film klaar binnen 6 weken. En als het heel druk is (in de maanden juli/augustus/september, ongeveer 8 weken.

Hoe gaat de samenwerking met onze fotograaf op de bruiloft?

Videograaf en fotograaf werken voor jullie en niet voor of tegen elkaar. Het is niet ‘ik’ tegen ‘hun’. We werken altijd goed samen om jullie dag onvergetelijk vast te leggen. Samen zorgen we voor de beste en mooiste shots voor jullie trouwboek en trouwfilm.

Moeten we je te eten geven ’s avonds?

Jullie zijn natuurlijk tot niks verplicht, maar ik hoop dat jullie het doen! Maar maak je geen zorgen, voor de zekerheid heb ik altijd Sultana’s in mijn tas.

Ik wil heeeel graag dat je onze bruiloft filmt. Wat is de volgende stap?

Stuur me een mail: pbhelwig@gmail.com of vul mijn contactformulier in. Schrijf daarin jullie namen, telefoonnummer en trouwdatum. Ik reageer binnen een paar uur. Vervolgens kunnen we een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen of als jullie meteen willen zien wie ik ben, is een Skype gesprek zo opgezet.