FAQ Trouwfilm

Als jullie een trouwfilm laten maken, roept dat vragen op. Wanneer kunnen we de film verwachten en welke muziek komt er in de film? Dat soort vragen. Alle veelgestelde vragen heb ik gebundeld in een handig overzicht. Mochten jullie hierna toch nog vragen hebben? Neem dan contact met me op.

Wat zit er allemaal in het ‘instap pakket’?

Bij dit pakket krijgen jullie waar voor je geld. Ik kom 6 uur filmen en Jullie krijgen een korte clip van ongeveer 5 minuten gemonteerd op jullie lievelingsnummer. In die clip zitten alle hoogtepunten van de dag inclusief het Ja-woord. Jullie krijgen de film aangeleverd op een unieke luxe 8Gb usb stick.

Wat zit er allemaal in het ‘standaard pakket’?

Dit is het meest gekozen pakket. Ik kom 10 uur filmen en jullie krijgen maar liefst twee versies van de trouwfilm. Een trouwclip (zoals in het ‘instap pakket’) en een versie van ongeveer 15 a 20 minuten met daarin meer stukjes van de ceremonie(s) en speeches. Allemaal gemonteerd op muziek naar keuze. Deze twee versies krijgen jullie digitaal aangeleverd op een unieke luxe 8Gb usb stick.

Wat zit er allemaal in het ‘compleet pakket’?

Wil je écht geen moment missen? Kies dan voor het ‘compleet pakket’. Ik kom 12 uur filmen en jullie krijgen maar liefst twee versies van de trouwfilm. Een trouwclip (zoals in het ‘instap pakket’) en een versie van ongeveer 15 a 20 minuten met daarin meer stukjes van de ceremonie(s) en speeches. Allemaal gemonteerd op muziek naar keuze. Deze twee versies krijgen jullie digitaal aangeleverd op een unieke luxe 8Gb usb stick.

Wat zit er allemaal in het ‘drone pakket’?

Dit pakket maakt jullie trouwfilm helemaal af. Door het toevoegen van Droneshots springt jullie trouwfilm er echt uit! Alles ziet er zo bijzonder uit vanuit de lucht! Een ware toevoeging. Kiezen jullie dit pakket erbij, dan verwerk ik Droneshots van de trouw- en/of feestlocatie in jullie film. Ik kan alleen vliegen als de locatie en het weer het toe laat.

Als de film af is, kunnen we ’m dan snel zien?

Jazeker! Jullie krijgen een aparte pagina op mijn website met daarop de trouwfilm. Deze link kun je gemakkelijk naar al je vrienden en familie doorsturen. Uiteraard krijgen jullie ook de Full HD films aangeleverd op een unieke luxe 8GbUSB stick.

Krijgen we ook het ruwe beeldmateriaal?

Daar ben ik niet zo’n voorstander van maar als jullie het graag willen is het geen probleem. Het ruwe beeld ziet er namelijk niet zo mooi uit als de uiteindelijke film. Alle shots in de film zijn namelijk gestabiliseerd en kleur gecorrigeerd. Het ruwe materiaal heeft dat niet en dat ziet er dan heel anders uit.

Welke muziek komt er in de trouwfilm?

Ik vraag jullie een lijstje aan te leveren met daarop ongeveer 10 nummers die jullie leuk vinden. Deze nummers moeten variëren van langzaam tot up-tempo. Ik monteer de muziek onder jullie trouwfilm. Geef ook aan wat jullie lievelingsnummer is, die gebruik ik voor de korte versie. Muziek is zo bepalend voor de sfeer van jullie film. Denk daarom goed na welk nummer jullie onder de korte versie willen hebben. Hebben jullie zelf geen inspiratie? Geen probleem. Dan stuur ik jullie mijn Spotify playlist met trouwmuziek!

> Lees mijn blogpost over muziek voor jullie Trouwfilm

Hoe zit het met de reiskosten?

Geen gedoe met reiskosten. De eerste 100 km zijn voor mijn rekening. Daarna betalen jullie 19 cent per kilometer. Ik kom altijd met de auto. Omdat ik niet van het openbaar vervoer afhankelijk wil zijn, en ik behoorlijk wat dure apparatuur meeneem.

Waar film je mee?

Vergeet die ouderwetse bakbeesten van filmcamera’s. Ik film jullie bruiloft met een professionele digitale spiegel reflex camera van Canon. Uiteraard met verschillende lichtsterke objectieven. Ook maak ik gebruik van draadloze microfoons, lampen (als het echt nodig is), statieven en schouder statieven. Ik investeer continu in mijn apparatuur om jullie een zo mooi mogelijk eindresultaat te leveren. Mijn laatste investering is een drone, waarmee ik unieke luchtshots maak (mits het weer en de locatie het toe laat).

Ik ben een soort van helse bruid, wil je nog steeds met me werken?

Uhhhh nee. Maar even serieus: nee. Om goede trouwfilms te maken moet ik plezier hebben in mijn werk. En als je kwaad, gestrest en gewelddadig bent op de dag van de bruiloft, zie je dat zeker terug in de film. En dat kan ik niet bewerken in de montage.

Met wie werk je samen?

Ik heb geen assistente of een tweede cameraman, ik film jullie bruiloft alleen. Op die manier houd ik voor jullie ook de kosten binnen de perken.

Kunnen we onderhandelen over de prijs?

Ik ben er van overtuigd dat mijn prijzen vriendelijk zijn, vooral als je ze afzet tegen de kwaliteit die ik lever. Zoek op het internet maar eens naar mijn concurrenten en je zult zien wat ik bedoel. Bekijk ook mijn reviews en lees hoe mensen de samenwerking vonden. Dit alles bij elkaar opgeteld is mijn antwoord: nee, ik onderhandel niet over de prijs. Nou ok, als je een meerdaagse bruiloft hebt en ik ben in een gulle bui, weet ik zeker dat we er wel uit komen.

Waarom bied je geen DVD’s aan?

DVD’s spelen geen Full HD. Ik film in Full HD. Ik wil niet dat jullie bij het kijken van de film denken: ‘wat is dit voor ouderwetse videoband?’ Daarom lever ik jullie trouwfilm digitaal aan in een formaat dat jullie op je moderne Smart tv’s kunnen afspelen. Maar als jullie echt heeeel graag een DVD willen, kan ik dat natuurlijk regelen.

Is de USB stick ook bij de prijs inbegrepen?

Ik lever de films digitaal aan op een unieke luxe 8Gb USB stick. Deze is inderdaad in de prijs inbegrepen.

Hoe lang duurt het voordat we de film krijgen?

Kiezen jullie voor het instap pakket met alleen de korte versie, dan hebben jullie de trouwfilm binnen twee weken in huis. Kiezen jullie voor 1 van de andere pakketten, dan ontvangen jullie de film binnen zes weken.

Hoe gaat de samenwerking met onze fotograaf op de bruiloft?

Videograaf en fotograaf werken voor jullie en niet voor of tegen elkaar. Het is niet ‘ik’ tegen ‘hun’. We werken altijd goed samen om jullie dag onvergetelijk vast te leggen. Samen zorgen we voor de beste en mooiste shots voor jullie trouwboek en trouwfilm.

Moeten we je te eten geven ’s avonds?

Jullie zijn natuurlijk tot niks verplicht, maar ik hoop dat jullie het doen! Maar maak je geen zorgen, voor de zekerheid heb ik altijd Sultana’s in mijn tas.

Ik wil heeeel graag dat je onze bruiloft filmt. Wat is de volgende stap?

Stuur me een mail: pbhelwig@gmail.com of vul mijn contactformulier in. Schrijf daarin jullie namen, telefoonnummer en trouwdatum. Ik reageer binnen een paar uur. Vervolgens kunnen we een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen of als jullie meteen willen zien wie ik ben, is een Skype gesprek zo opgezet.